2011. szeptember 22., csütörtök

Tanács

Aki nem akar ideje korán agyvérzést kapni, és mellesleg szeretne pár agysejt boldog tulajdonosa lenni, mikor beköszönt élete alkonya, annak azt ajánlom, hogy ne költözzön bölcsőde/óvoda/általános iskola közelébe.
Rettenetes, mikor 100 + x 6 év alatti egyszerre ordítja, mikrofonba, az udvar közepén Fluor Mizuját... Halász Judit gyermekdalai, meg az összes mondóka ehhez képest kutya f***a.
A konyhában állva, miközben a bal szemem folyamatosan tikkelt, az agyamat meg mintha valaki egy drótkefével kapargatta volna, arra gondoltam, hogy vagy leszúrom magam a kávéskanállal, vagy a fülembe öntöm a forró kávét.
És ez csak egy darab délelőtt volt.
Ezen kívül ott van még az anyák napja, évnyitó, évzáró, amikre már min. három héttel korábban elkezdenek gyakorolni, természetesen mindent csakis és kizárólag mikibe...
Kicsit sem zavaró, hogy már rég a Bújj, bújj zöldág-at motyogod, pedig a rendszerváltás utáni szociálpolitikát kellene benyalni 30 oldalról.
Kiss Ádám tolmácsolásában hiteles képet kaphatunk:
"Passzolj! Passzolj"
"Kussolj"

A fentebb említettekért ne utáljon senki, és ne ítéljetek el, nem utálom én a gyerekeket, csak most kicsit kiborultam.
Ez olyan dolog, mint az, hogy hétfő reggel 6-kor a világ másik sarkába kívánom a kukáskocsit, mert már a párna sarka a fülemben, de még mindig hallom, hogyan döng a konténer.

Ez a munkájuk, ez a dolgok, én meg néha utálhatom az egész világot...

\m/(-.-)\m/

1 megjegyzés:

Bleib mit mir! 33. rész

„Az ember a múltban találja meg a jövőjét, s mindkettő része egy oszthatatlan egésznek.” - Frank Herbert